"Гънс Ен' Роузис" сред хедлайнерите на "София Рокс 2012" през юли

Аксел Роуз

Американската хард-рок група "Гънс Ен' Роузис" (Guns N' Roses) пристигат в България през юли за фестивала "София Рокс 2012", съобщиха организаторите.

На 8 юли Аксел Роуз и компания ще се качат на сцената на стадион "Българска армия" за своя първи концерт в България като един от хедлайнерите на фестивала. Повече информация за програмата на феста и продажбата на билети предстои да бъде обявена скоро.

 

По покана на "Болкън Ентъртейнмънт" "Гънс Ен' Роузис" ще зарадват хилядите свои почитатели у нас в рамките на двудневния фестивал, чийто афиш ще включва още имена, които не са имали концерт в България досега.

 

Световното турне на бандата по повод на последния ѝ албум "Chinese Democracy" преминава с изключителен успех до момента. В рамките на обиколката си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния.

 

Групата "Гънс Ен' Роузис" е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година. Най-продаваният ѝ албум е "Appetite for Destruction", който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света. След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008 година не се завръщаотново на рок-сцената с албума "Chinese Democracy".

 

Настоящият състав на групата включва Аксел Роуз – емблематичният вокал на групата, който застава и зад пианото, Ди Джей Ашба – китарист, Томи Стинсън – бас китара и беквокал, Дизи Рийд – кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Рон Тал – китара, Крис Питман – кийборд и беквокал, Ричард Фортъс – китара, Франк Ферър – барабани и перкусии.

Споделяне

Още от