"Гардиън": Над 40 непалски работници са загинали по строежите за Катар 2022

Над 40 работници от Непал са загинали по различни причини по обекти за Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар, съобщава в четвъртък британският в. "Гардиън".

Според разследване на вестника, около 50 непалци, повечето млади хора, са починали по време на работата си от сърдечни удари или инциденти. Освен това журналистите от медията са разбрали, че огромно количество нелегални работници пристигат в Катар с единствената мисъл да изкарат някакви пари.

Повечето от тях са от бедните азиатски страни и при влизането им в Катар им се отнемат паспортите. Много от тях получават по-ниски възнаграждения от предварително договорените, а често дори питейната вода и храната на обектите не достигат.

Непалците са близо 40 процента от нелегалните емигранти в Катар, а необходимостта от строителството на нови сгради, съоръжения и инфраструктура допълнително дава индикации, че те ще си намерят работа в арабското емирство, което получи по доста скандален начин Световните финали по футбол през 2022 г.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?