Гардове на НСО заловиха мъж, нахлул в резиденция "Бояна"

Служители на НСО са задържали 27-годишен мъж, прескочил оградата на резиденция "Бояна", където е настанен намиращия се на посещение у нас президент на Индия Абдул Калам.

Деян Русев нахлул в резиденцията днес 15.37 часа като се промъкнал през гробищата на Бояна. Три минути по-късно, след задействането на системата за сигурност служителите на НСО - старшините Аралски и Цветанов, са задържали младия мъж.

Веднага е било уведомено 6-о РПУ в столицата, където е бил отведен Русев. Пред служителите на реда той обяснил, че прескочил оградата на резиденцията, защото искал да предаде списък с родословното си дърво на някой държавник. Той не могъл да обясни точно с кой е искал да се срещне.

Русев не е криминално проявен, в момента се проверява дали е регистриран в психодиспансер. Той бил от Айдемир, Силистренско.

От МВР обясниха, че задържаният се държи неадекватно и едва ли случилото се е свързано с посещението на индийския президент у нас.

От службата за охрана коментираха случая с думите: "Случилото се потвърждава доброто взаимодействие между НСО и органите на МВР".

По-рано днес, главният секретар на МВР разкритикува НСО заради задръстванията в столицата, които настават при спирането на движението, докато преминават кортежите на чужди делегации.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?