Гърция напълно блокирана от национална стачка

Гърция ще бъде напълно блокирана в четвъртък заради обявена 24-часова общонационална стачка. Двете големи гръцки авиокомпании "Олимпик еърлайнс" и "Еджиън еърлайнс" са отменили 190 полета.

Сред отменените 140 полета на "Олимпик" попадат дестинациите до международните летища в Лондон, Франкфурт, Истанбул, Рим, Милано и Ларнака, както и полети по вътрешните линии. "Еджиън" отменя 50 полета по вътрешните авиолинии. Отменените полети са заради включването в протестите на гръцките авиодиспечери. Те няма да работят от 13 до 17 часа местно време.

Стачката се организира от двата най-големи синдиката в Гърция - Обща конфедерация на труда и Висшия съвет на профсъюзите на държавните служители. Двата синдиката обединяват половината от 5-те милиона служители на гръцкия публичен и частен сектор.

Заради стачката за няколко часа в четвъртък няма да работи и общественият транспорт. Фериботните връзки с гръцките острови ще бъдат преустановени през целия ден. Няма да работят държавни институции и предприятия, а болниците ще приемат само спешни случаи. Гръцките медии също ще се включат в националните протестни действия и също няма да работят.

Споделяне

Още от Балкани