Гърция се надява до март да подпише Бургас-Александруполис

Външното министерство и министерството на развитието на Гърция продължават в тясно сътрудничество усилията си за постигане в рамките на първото тримесечие на тази година на тристранно политическо споразумение между Гърция, България и Русия за изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, пише в понеделник атинският вестник Експрес.

Същевременно ръководството на министерството на развитието следи с внимание събитията, отнасящи се до изграждането на така наречения трансбалкански петролопровод Бургас - Вльора, за който се заговори напоследък по повод на подписания меморандум за подкрепа от страна на България, Македония и Албания, допълва вестникът.

Експрес цитира оценката на гръцкия министър на развитието Димитрис Сюфас, според която петролопроводът АМБО не може да се разглежда като антагонистичен проект на Бургас-Александруполис. Министърът припомня, че и двата проекта се обсъждат от близо десетилетие и че пръв "ще пререже лентата" онзи, който си осигури захранване на нефтопровода от големите петролни фирми, предлагайки най-ниски транзитни такси.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?