Газовата криза свърши, Румен Овчаров се появи в София

Бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров се прибра в София, след като газовата криза свърши. Във вторник той не дойде на заседанието на парламентарната група на левицата, но негови колеги казаха, че вече е в страната и съвсем скоро журналистите могат да научат лично от него къде е бил и защо не е коментирал проблемите с руските газови доставки.

Овчаров бил на почивка в далечни страни, като ваканцията му била планирана отдавна, още когато нямало и съмнения за избухналата газова война между Русия и Украйна, в която България се оказа най-потърпевша заради зависимостта си само от един източник и само от една транзитна тръба.

Овчаров бе архитект на последното газово споразумение на България с "Газпром", за което той винаги е твърдял, че е възможно най-изгодното за страната ни.

В разгара на кризата, докато училища излизаха в дървена ваканция и хиляди български домове стояха на студено заради почти пълното отсъствие на парно, някои медии писаха, че Овчаров е карал новогодишните празници в Бразилия и едва ли следи ситуацията в България от плажа Копа Кабана.

Споделяне

Още от България