ГДБОП спря нелегален внос на 20 тона свинско месо

ГДБОП спря нелегален внос на 20 тона свинско месо

Нелегален внос на над 20 тона свинско месо е бил пресечен от служители на дирекцията за борба с организираната престъпност, полицията и приходната агенция, съобщиха от МВР в четвъртък.

Акцията е била възможна след подаден сигнал. По първоначални данни контрабандната стока е влязла на 6 август през ГКПП-Русе. На транспортното средство, управлявано от 32-годишен македонски гражданин, била поставена пломба с цел извършване на последващи контролни действия на заявеното от търговското дружество място за разтоварване на месото – складова база в софийското село Подгумер. Там се явили двама мъже  – на 33 и 34 години, които представили фалшиво пълномощно на данъчните инспектори. За извършената  документна измама незабавно бил уведомен Междуведомственият координационен център на ГДБОП. Под ръководството му, на място били изпратени служители на Икономическа полиция и експерти от Българската агенция за безопасност на храните.

Двамата мъже са задържани за 24 часа в столичното Второ районно управление на полицията. По случая е образувано досъдебно производство, а от Агенцията по храните е наложена забрана за разпореждане със стоката.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?