ГДБОП спря сайт за безплатни книги

ГДБОП спря сайт за безплатни книги

Сайтът spiralata.net. е спрян след акция на ГДБОП срещу нарушаването на авторски права, съобщиха от МВР. Направени са обиски на няколко адреса – в София, Варна и село Лесковдол край Своге. Събрани са доказателства за нарушения на авторски права, пишат от МВР.

Според разследващите спреният сайт е давал безплатен достъп до редица заглавия. Сред тях са "Физика на невъзможното", "Паралелни светове" и "Бъдещето на човечеството" от Мичио Каку; "Магията на подреждането" от Мари Кондо; "Кратка история на времето" от Стивън Хокинг; "По-кратка история на времето" от Стивън Хокинг и Ленард Млодинов; "Седемте духовни закона на успеха" и "Спонтанното удовлетворение на желанията" от Дийпак Чопра; "Боговете още са тук" от Ерих фон Деникен; "Отровните родители" от Сюзън Форуърд; "Бягащата с вълци" от Клариса Пинкола Естес; "Селестинското пророчество" и "Десетото откровение" от Джеймс Редфийлд; "Лечение на организма със собствени сили" от Сергей Филонов.

След поредната акция от МВР напомнят, че през последните години страната ни е била извадена от "черния" списък на Департамента на САЩ за нарушаване на авторските права.

"От ГДБОП съветват гражданите при наличие на интерес към дадено литературно произведение да достъпват интернет страниците на съответните издателските къщи, притежаващи права за разпространение. Това от своя страна гарантира на онлайн потребителите високо качество на търсената услуга, както и избягване на възможността за заразяване на компютърната им конфигурация със зловреден код при изтегляне на файлове от случайни интернет сайтове", пишат от МВР.

Споделяне

Още от България