ГДБОП влезе в агенцията по храните в Бургас

ГДБОП влезе в агенцията по храните в Бургас

ГДБОП провежда операция в областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Акцията е започнала тази сутрин, потвърдиха от МВР. Засега от полицията отказват повече информация.

Според Нова телевизия при операцията е арестуван директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев. Неофициалната информация е, че той е задържан по подозрения в рекет и изнудване.

Акцията продължава и в момента. Сградата на БАХБ в Бургас е обградена от жандармерия.

Общо петима души са арестувани при операцията, съобщава БНР. Обиските са започнали рано сутринта във вторник.

По информация на бТВ акцията е започнала, след като бизнесмен се оплакал, че е бил изнудван.

Според "Флагман" полицаи от ГДБОП са отишли в дома на Митев, за да го арестуват рано сутринта. Той обаче не си бил вкъщи, защото отишъл на преглед в частна клиника, тъй като от няколко дни не се чувствал добре.

"Това, което се случи тази сутрин в дома ни, последвано в болница, а сега и разпитите, които вървят в сградата на Областната дирекция по безопасност на храните, е вследствие от постоянен тормоз, в който съпругът ми живее от доста време", заявява пред изданието съпругата му Бети Митева. Тя твърди, че бивш служител на агенцията пишел доноси срещу Митев.

По информация на "Флагман" двама цивилни служители на МВР са извели шефа на местната агенция по храните от частна клиника, където отишъл за изследвания. След това полицаите го отвели в областната болница в Бургас, а после - и на работното му място.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?