ГДБОП задържа наркобанда по време на "оперативка"

Снимка: МВР

ГДБОП се похвали с разбита наркобанда във Велико Търново, чийто членове са били заловени от антимафиотите по време на "оперативка".

Задържани са общо 15 заподозрени и са претърсени над 20 адреса, на някои от които са открити различни количества марихуана, пико и кокаин.

"Този път имахме късмет, защото с ръководителя (на бандата) се случи едно съвпадение. Ръководителят беше събрал членовете на организираната престъпна група на оперативка, да го наречем по този начин. Което е облекчило максимално работата на колегите по задържането, а вероятно ще облекчи и работата на прокурорите в хода на съдебните производства за доказване на свързаността между лицата", разказа шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

По думите му заподозреният като лидер на групата и неговият заместник са "изявени криминални авторитети в града".

"Секторът "БОП" във Велико Търново за пореден път доказа, че познава оперативната обстановка в целия регион. От 2015 г. колегите във Велико Търново имат може би 4 или 5 реализации на сериозни групи, които имахма амбицията да налагат монопол", добави директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

"Както знаете, в природата ниши няма, така в момента, в който бъде реализирана една такава група, други лица, които имат афинитет да се занимават с такава дейност, веднага се стремят да запълнят тази ниша. В случая става въпрос за точно това. Въпросната група наистина е изключително брутално. Извършваше насилие над дилъри, включително и такива, които разпространяваха т.нар. шано материал", каза още шефът на антимафиотите.

Похвали не спести и главният секретар на МВР Младен Маринов, според когото е наложен ефективен стил на работа и "на терен са абсолютно всички институции, които имат ангажимент с противодействие на организираната престъпност и на престъпността като цяло".

"Става все по-добър синхронът и все по-добри резултатите от тази съвместна работа. Операцията показва за пореден път, че по този проблем се работи системно, целенасочено и така ще продължим в бъдеще", добави професионалният ръководител на МВР с уверението, че "тази борба ще продължи постоянно, за да се държи всичко в минимални нива".

Споделяне

Още от България