ГДБОП задържа недоволен от премиера, заплашил го с убийство

Антимафиоти са задържали 61-годишен столичанин по подозрения, че е отправил телефонни заплахи за живота на премиера Бойко Борисов, съобщиха в четвъртък от пресцентъра на МВР.

 

Според официалното съобщение от силовото ведомство, мъжът се обадил на спешния телефон 112, "изказал недоволство от управлението на страната", след което заявил, че Борисов "трябва да бъде убит".

 

Час по-късно от същия телефонен номер били получени още две подобни обаждания. ГДБОП обаче веднага установили самоличността на недоволния гражданин, който се оказал криминално проявен за кражба, уточняват от МВР.

 

Мъжът е задържан за 24 часа, като при ареста му са били иззети мобилен телефон и пет СИМ карти, включително и тази, от която били направени позвъняванията до тел. 112.

"След снемане на обяснение на 61-годишния мъж е изготвен протокол за предупреждение", завършва съобщението на ведомствения пресцентър.

Подобни предупредителни протоколи бяха направени миналата година и на подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера, за когото ГДБОП доби оперативна информация, че планира да ликвидира първо шефа на службата Станимир Флоров, а след това и председателя на Софийския градски съд Владимира Янева. До повдигане на обвинения така и не се стигна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?