Гейзер бликна в изкопа на метрото пред “Шератон”

Гейзер бликна в изкопа на метрото пред столичния хотел “Шератон”. Аварията бе предизвикана при строителните работи за метрото, след като работници на фирмата изпълнител “Тай Сей” са засегнали водопровод, който по кадастър не фигурирал на посоченото място.

Водните струи достигнаха височина 6- 7 метра, залят бе тротоарът пред казиното на хотел “Шератон” и съседната сграда на министерството на образованието.

На място пристигнаха служители на ВиК, които отстраниха аварията. В резултат на инцидента без вода остана сградата на президентството, която се намира редом до тази на “Шератон”.

От “Софийска вода” са представили на строителите необходимите кадастрални карти, но вероятно отклонението е имало някаква чупка или строителите са сгрешили, коментира пред журналисти районният инспектор от фирмата Георги Ковачев.

Инцидентът стана в ранния следобед в петък, малко след като столичани бяха смутени от друго неприятно събитие. Огромни паднали парчета мазилка, с големина няколко метра, почти затвориха движението в района на кръстовището на ул. “Граф Игнатиев” и бул. “Васил Левски”.

Впоследствие от Столична община съобщиха, че не става дума точно за инцидент, защото падналата мазилка е била свалена от екипи на “Гражданска защита” по искане на общината. Предната вечер там е постъпил сигнал за паднало парче от кооперацията, след което са били повикани спасителни екипи за отстраняване на срутващите се части от фасадната мазилка.

Мястото бе обезопасено, а кметът на район “Средец” Мария Станева е издала заповед до собствениците на сградата да я ремонтират.

Споделяне

Още от България