Гейзо държан 5 месеца в ареста заради глоба от 100 до 300 лева

Гейзо държан 5 месеца в ареста заради глоба от 100 до 300 лева

Софийският окръжен съд пусна окончателно от ареста Евгени Милев – Гейзо, който бе сочен от МВР за част от бандата за магистрални грабежи, станала известна като "крокодилите". Решението на съда бе взето по повдигнатите срещу Милев обвинения, че е използвал фалшив паспорт, за да влезе в страната.

По време на съдебното заседание обаче стана ясно, че МВР не са предоставили данни за използване на неистински документ. В паспорта на Милев са открити единствено фалшиви печати, за което се предвижда глоба от 100 до 300 лева.

Акцията срещу Гейзо и неговия брат Емил Милев бе започната с мотив, че двамата извършват магистрални грабежи. До този момент обаче те са оправдани по всички обвинения.

От последното развитие на случая около Гейзо стана ясно, че той е държан почти половин година в ареста, за да не се укрие от глоба в максимален размер от 300 лева. Софийският окръжен съд постанови, че мярката за неотклонение ″задържане под стража″ е твърде тежка за това възможно наказание и пусна Милев с мярка "подписка".

Преди пет дни Софийският градски съд окончателно оправда братята Емил и Евгени Милеви - Крокодилите и по дело за магистрален грабеж отпреди шест години.

Милеви влязоха отново в полезрението на полицията и медиите през декември миналата година, когато полицейски патрул уби Димитър Митров – Богоровеца след преследване на магистрала ″Тракия″, предизвикано от обира на турски гражданин.

Тогава органите на реда съобщиха, че издирват още двама от нападателите на турчина, които били точно братята Милеви. Полицията твърдеше, че дори по-големият брат Емил е ранен. Въпреки това той успял да се измъкне в снежните преспи от преследващите го полицаи.

Милеви бяха обявени за издирване, а няколко дни по-късно Гейзо се обади на половината медии и каза, че е в Германия и разбрал от интернет, че го търсят.

След това вътрешният министър Цветанов обяви, че той е напуснал страната с фиктивно име с помощна на граничен полицай, който дори бе арестуван. В крайна сметка Гейзо се качи на автобуса от Германия и се върна в България, за да бъде арестуван още на границата.

Някъде между тези събития брат му Емил Милев - Кроки, който още е в неизвестност, обяви чрез адвокати, че ще се предаде, ако пуснат брат му.

Споделяне

Още от България