Гейзо остава в ареста, където го третирали като "мишка"

Гейзо остава в ареста, където го третирали като "мишка"

Един от най-популярните напоследък у нас хора – Евгени Милев - Гейзо - се оплака, че е държан в арест, където условията са по-лоши от тези в затвора Гуантанамо. Превърнатият от МВР в телевизионна звезда крими -герой заяви това пред съда в Сливница, който в сряда реши да го остави за постоянно в ареста.

Гейзо бе посочен като участник в извършения преди 10 дни магистрален грабеж срещу турски гражданин, когато полицията уби един от извършителите, а другите двама се измъкнаха. От МВР съобщиха, че това са Гейзо и брат му Емил Милев – Кроки.

От Кроки няма и следа, но два дни, след като бе обявен за издирване, Гейзо даде няколко интервюта, в които твърдеше, че е в Германия. Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви това за лъжа и посочи, че Гейзо е "изведен" фиктивно от страната от граничен полицай. В крайна сметка Евгени Милев бе задържан на влизане в България преди три дни. А изправянето му пред съда не е за грабежа, а за фалшиви печати в паспорта му.

"Още на границата на Калотина ме заключиха в една клетка и после дойдоха маскирани полицаи с джип. Не бяха служители на съдебна охрана или гранична полиция, които би било редно да ме задържат, след като се предавам доброволно. Натовариха ме в джипа и ме откараха в София, в някаква лаборатория на МВР, където се отнасяха с мен като с опитна мишка", заяви Милев.

Той е убеден, че в България се разиграва някакъв цирк и че му се скалъпват обвинения за грабежа на магистралата. Затова той първо бил отведен в ареста в Елин Пелин . 24 часа ме държаха на кучешки студ, добре, че бях облечен с хубави дрехи, продължи Гейзо.

Обясни още, че за Германия е пътувал с лека кола с още двама души, а се е върнал с автобус, в който имало поне 45 човека, "които могат да гарантират за мен".

Гейзо каза още, че като разбрал от приятели и от Интернет, че е обявен за издирване, отишъл в полицията в Германия, където срещнал съчувствие от немските полицаи, които били изумени какво вършат българските власти. Там му казали "Г-н Милев this is Deutschland", след което ударили печати в паспорта му, за да докаже, че е бил в Германия.

Съдията обаче не се трогна от оплакванията на Гейзо и разказа за невинността му и го върна в ареста.

Споделяне

Още по темата

Още от България