Ген. Борисов хвали в САЩ служители на ДС в МВР

Българските закони са прекалено либерални и затова на свобода днес по българските улици има над 30 убийци с влязла в сила доживотна присъда, която обжалват пред по-горна инстанция. Това каза по време на конференция във Вашингтон "България в НАТО: балканската сигурност" главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов, предаде БТА. Той е в САЩ по покана на директора на "Сикрет сървис" Ралф Пашъм.

Представителите на "Сикрет сървис" и Управлението за борба с наркотиците (ДЕА) към министерството на правосъдието на САЩ трябва да останат в България, каза още Борисов. Той посочи също, че преди 2 години страната ни е била втора в класацията по печатане на фалшиви долари, а сега изобщо не фигурира в нея.

В системата на МВР сега работят малко служители от бившата Държавна сигурност, които получават добра оценка за работата си от европейските ни партньори, каза главният секретар. Той поясни, че тези лица преди 14 години са били само лейтенанти.

В България среща си дават представителите на руската, албанската, чеченската, сръбската, босненската, украинската, молдовската и други мафии, посочи Борисов. Според данни на българските служби в района на Истанбул чакат около 250-300 хиляди потенциални бежанци. Цената за трафика на всеки от тях е средно около 1800 евро, посочи още главният секретар.

Когато се говори за организираната престъпност, тя трябва да се разглежда за периода от последните 14-15 години, каза Борисов. Лицата са едни и същи, но нито едно правителство досега не се пребори с тях, коментира той. Приложените стратегии явно не са били успешни, след като тези лица още са на свобода, бяха думите на Бойко Борисов.

България сега играе важна роля като преграда на идващия от Турция хероин, каза още главният секретар.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?