Ген. Борисов: Има заподозрени за убийството на бизнесмена Толев

Има заподозрени лица за разстрела на софийския бизнесмен Тодор Толев, заяви в Бургас главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Той отказа да назове конкретни имена и версии, по които работят спецслужбите.

"Не искайте да цитирам имена, защото все още работим усилено по случая, а както знаете престъпниците четат вестници", каза ген. Борисов, цитиран от БТА.

Днес, на четвъртия ден от убийството СДВР обяви "горещи телефони" за сигнали на граждани. Чрез пресцентъра си МВР уведомява гражданите, които имат желание и възможност да съдействат на разследването, да се обаждат в отдел "Убийства" на телефони 982-05-16 и 982-03-45.

Толев беше убит в понеделник-16 юни, на столичната улица "11 август" пред офиса му.

Бизнесменът, работил дълги години в областта на комуникациите, е бил доверено лице на Чорни, разкриха пред Mediapool запознати. Според някои източници от МВР той подавал и информация на службите за дейностите и намеренията на скандалния бизнесмен.

Вчера депутатът от СДС Иван Бакалов е запитал директора на НСС ген. Иван Чобанов има ли връзка между убийството на Толев и заповедта за изгонването на Майкъл Чорни, но отговор не е последвал, съобщиха депутати.

Засега МВР не е казвало дали по някакъв начин свързва убийството на Толев със секретната информация, която е била предоставена на адвоката на Чорни Тодор Батков, който води дело за връщането на бизнесмена в България.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?