Ген. Борисов: Направил съм предостатъчно за държавата и личната си история

Европа, Америка и Русия оценяват дейността ни високо - това е предостатъчно за личната история или за това, което човек може да направи за държавата, каза главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от БТА. Ген. Борисов бе в Разград в съобта вечерта по покана на директора на РДВР-Разград подп. Радослав Иванов.

"Предостатъчно съм направил към този момент - арестите са пълни с килъри, наркотрафиканти и трафиканти на хора", така ген. Борисов коментира високия си рейтинг сред обществото според последните социологически проучвания.

Няколко агенции му предрекоха политическо бъдеще, ако се яви на избори догодина.

Според някои обаче, една партия на реда и закона би била популистка и опасна за демократичните ценности в страната, заради свързването на имиджа на ген. Борисов с евентуален режим на "твърдата ръка". Генералът обаче отрича да има политически амбиции, както и да се стреми към полицейска държава, въпреки непрекъснатите си инициативи за по-строги санкции за престъпниците.

Борисов заяви, че полицейските служби всеки ден провеждат успешни операции и нанасят щети на организираната престъпност за милиони левове, долари и евро.

Срещаме изключителна обществена подкрепа, получаваме стотици сигнали от граждани, но или гражданите са се припознали, или ние закъсняваме, каза главният секретар на МВР по повод разкриването на хърватската престъпна групировка. Тя бе нарочена за извършител на поне 6 поръчкови убийства, но засега в ареста е задържан само Иван Мозе, обвинен за разстреля на полицая Кирил Живков и смятания за килър Асен Петров- Шаки.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?