Ген. Красимир Петров: Имаме оперативна информация за организаторите и извършителите на убийството на Георги Илиев

Имаме оперативна информация, която идва по линия на Дирекция Национална служба "Полиция “ за евентуалните лица, които може да са и организатори, и извършители на убийството на Георги Илиев. Това съобщи директорът на Гранична полиция и бивш директор на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров в неделя пред БНР.

“Имаше много интересна информация преди да тръгна за София”, каза Петров.  Той уточни, че с представители на криминално направление към ДНСП са анализирали факти и данни, които те са събрали не само на българска територия, за лица, които имат отношение към този разстрел.

Генерал Петров не отговори дали разстрелът на президента на “ВАИ Холдинг” (бившата групировка ВИС-2) има връзка с убийството на банкера Емил Кюлев.

“В пресата се изнесоха много данни, при нас прескачаше информация, че са имали взаимоотношения, но конкретно не мога да отговоря”, допълни той.

Георги Илиев бе убит на 25 август в заведението си “Буда бар” в курорта Слънчев бряг по време, когато шеф на РДВР - Бургас бе ген. Красимир Петров.

Директорът на Националната полиция Валентин Петров отказа какъвто и да е коментар по темата и дори изрази учудване от изявлението на бившия директор на РДВР - Бургас.

Към този момент няма повдигнати обвинения във връзка с убийствата на Илиев и Кюлев.

Споделяне

Още от България