Ген. Решетников отговори: Корнелия Нинова лъже, клевети и се извърта

Ген. Решетников отговори: Корнелия Нинова лъже, клевети и се извърта

Лидерът на БСП Корнелия Нинова "клевети, оскърбява, лъже и се извърта", обяви пенсионираният руски разузнавач ген. Леонид Решетников в отворено писмо, публикувано от сайта "Афера". Вече няколко седмици продължава задочният спор между руснака и Нинова по въпроса дали тя му е разказала в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент.

Лидерът на БСП обясни преди два дни, че Решетников лъже, че се срещал с нея в София, за да съгласува издигането на ген. Румен Радев за президент. "Няма как да съм съгласувала с него нищо при положение, че Радев е издигнат официално на 2 август. Как така на 25 август съм съгласувала с него кандидатура, която 23 по-рано е издигната”, каза Нинова пред бТВ в четвъртък.

В петък тя добави: "Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси". Това явно е засегнало доста Решетников, който реши да излезе с отворено писмо по темата, адресирано до българските медии и политолози.

Той е бивш служител на руското външно разузнаване (направлението за България) и настоящ шеф на Института за стратегически изследвания към президента на Русия.

"Нинова заяви, че съм уволнен за корупция. Слава Богу, аз още работя и тези думи тежат на съвестта на тази госпожа. Макар че точно съвест лидерът на БСП вероятно няма! Да клевети, да оскърбява, да лъже и да се извърта - това е подобаващото поведение за ръководителя на социалистите", коментира Решетников.

Той разказва, че срещата с Нинова е била в кафенето на хотел "Кристал палас" в София.

"Моят събеседник само назова генерала в качеството на възможен кандидат на изборите за президент. В следващите беседи с представителите на ръководствата на политическите партии бяха назовавани заедно с Радев и други имена. Тогава какъв е проблемът? За кандидатите се говореше на всеки ъгъл, във всяко кафене в София. Защо да правим от мухата слон? Позорно е българските политолози и журналисти да клеймят лидера на една партия само за това, че е срещнал с руски анализатор", пише руснакът.

Той допълва леко обидено: "Доживяхме! Значи с американци не е лошо? Да се лети до Вашингтон и Брюксел за инструкции може? Какво все повтаряте - генерал, генерал? Вече осем години съм пенсионер. А вие още плашите себе си и другите с генерала, с разузнаването... Вашата пропаганда не действа на българския народ. Мнозинството все едно е за сътрудничество с Русия и не вижда нищо лошо в контактите на българските политици с руските. Дори напротив!"

В края на писмото си той казва, че на "Русия е все едно кой ще бъде на власт в България - социалист, гербист, националист".

"Ние сме твърдо уверени, че българският народ няма повече да повери браздите на своето управление на такива личности, за които срещите с руснаци са престъпление", заяви Решетников.

Споделяне

Още по темата

Още от България