Ген.Борисов и шефовете на спецслужби мълчат след среща с президента

Главният секретар на МВР и шефовете на служби в МВР отказаха да отговорят на каквито и да е въпроси за срещата им с президента Георги Първанов. След продължилия 2,45 ч. разговор, шестимата шефове на националните полицейски служби и Бойко Борисов излязоха мълчаливи от "Дондуков"2.

Участниците в срещата от страна на президентството също не пожелаха да дадат лични разяснения. От пресцентъра на Първанов обещаха, че ще изпратят официално съобщение по мейла до медиите за разговора.

Още миналата седмица, след среща с ген.Бойко Борисов, Георги Първанов обяви, че ще се срещне и с шефовете на спецслужби в МВР по повод действията на ведомството срещу организираната престъпност. Поредицата от срещи бе породена от предизвикалата скандал докладна записка на МВР за организираната престъпност в България. Самият президент оцени незадоволително документа, получен от него и от премиера.

В 9,30 ч. в сградата на "Дондуков"2 днес влязоха главния секретар на МВР Бойко Борисов, шефа на НСБОП Румен Миланов, директорът на НСС Иван Чобанов, директорът на националната полиция Васил Василев, шефа на гранична полиция Валери Григоров, както и директорите на жандармерията Живко Живков и на пожарната Кирил Войнов.

Директорът на НСБОП носеше тънка папка. На излизане в 12,15 ч., запитан какво е занесъл в папката на президента, Миланов отговори буквално: "Хартия". Думите, които журналистите чуха от главния секретар на МВР след срещата, бяха: "Не говорим, когато сме били на гости". "Питайте Слатински", повтори Борисов на няколко пъти на настойчивите въпроси за какво са разговаряли с президента.

Освен държавният глава Георги Първанов, на срещата присъстваха съветникът му по националната сигурност Николай Слатински, главният секретар Красимир Стоянов, юридическият съветник Борис Велчев и главният експерт Христо Марински.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: