Георги Гергов поучава БСП с руски пример за спряна демографска криза

Георги Гергов поучава БСП с руски пример за спряна демографска криза

"Руснаците спряха демографската криза. Значи може!". С такова екзотично поучаване напусналият ръководството на левицата заради ЦУМгейт Георги Гергов разкритикува БСП, че не действа като партия на народа и не се е определила като партия.

"БСП трябва да се определи каква партия е. Партия на народа, на трудещите се или някаква друга партия? Не виждам обаче никакво намерение в ръководството за идеологически разговор”, казва той пред партийната структура в пловдивския район "Източен”.

По думите на бизнесмена проблемът на БСП е социалната политика, насочена към справяне с демографската катастрофа у нас. "2 000 000 пенсионери, милион и триста хиляди деца, 700 000 студенти, 500 000 чиновници и 1.5 млн. работещи. Това е картината”, цитира тревожната статистика Георги Гергов.

Той подчерта, че това е резултатът от 27-годишния преход, в който най-ценният ресурс на България – човешкият, е бил източен. Гергов е убеден, че тази криза може да се пребори с воля и даде пример с Русия.

"В Москва ще видите, че 22-23-годишни млади хора са създали вече семейства и отглеждат две деца. Те имат осигурени възможности за безлихвени кредити, за да си купят жилище. Децата в многочленните семейства пък са изцяло на държавна издръжка. Руснаците спряха демографската криза. Значи може!”, разказа пред другарите си за демографската програма на Путин областният лидер. Той още веднъж акцентира, че БСП трябва да се фокусира именно върху тази тема, като изтъкна, че и съдебната реформа е важна. "Политиката е едно, политическите приказки са друго, но законът трябва да се изпълнява”, каза Георги Гергов.

Той не скри съмненията си, че ще настъпи някаква промяна с думите: "С този тюрлюгювеч по върховете и аз съм отчаян”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?