Георги Гергов ще посреща пенсионери на Масларова в свой морски хотел

Пловдивският бизнесмен и зам.-председател на областния съвет на БСП Георги Гергов ще е сред хотелиерите, които ще приемат пенсионери като част от програмата на социалния министър Емилия Масларова, която осигурява почивка на възрастни хора извън туристическия сезон, съобщи в понеделник в. "Дневник".

Близо 200 пенсионери, всички от Пловдив, ще отдъхват в хотел "Марина" в курорта "Слънчев ден", който е собственост на Гергов.

Тази година от ведомството на Емилия Масларова планират да изпратят на море или планина 15 хил. души. Първата смяна от около 2000 почиващи пенсионери заминава на курорт във вторник. Те ще почиват в 13 хотела - 8 на морето, 2 в Пампорово и по 1 в Боровец, Банкя и край Пловдив.

През тази година пенсионерите ще почиват в общо 26 хотела. Пакетът е 10-дневен на цена 400 лв., като почиващите трябва да си платят транспорта и курортната такса. Морските дестинации са Слънчев бряг, Златни пясъци, Св. Константин и Елена, Несебър, Кранево. През есента на 2008 г. около 1100 възрастни почиваха в Слънчев бряг и Пампорово.

За пенсионерския курорт ще бъдат похарчени 6.5 млн. лв. от бюджета на социалното ведомство, от които 500 хил. са за административни дейности. Според предварителните условия хотелите, които се включват в програмата, трябва да имат категория поне 3 звезди. За безплатна почивка можеха да кандидатстват пенсионери над 65 години, които или да са настанени в старчески дом, или да получават помощи за отопление.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?