Георги Гергов: Трябва да подменим куците коне и яловите хора в БСП

Сн.: БГНЕС

На предстоящия Конгрес на БСП трябва да подменим куците коне и яловите хора, заяви председателят на пловдивската организация на левицата Георги Гергов, който отново ще се кандидатира за лидер на партията. "Аз съм човекът, който може да извади БСП от тази дупка. Ние продължаваме да сме на дъното и да сме ръждясали. Има едно предаване "Пълна промяна” – това трябва да се случи в тази 120-годишна партия”, коментира Гергов във вторник пред бТВ.

Той уточни, че на форума ще обяви кои са куците коне и яловите хора в партията.

Гергов беше кандидат за лидер на БСП и на конгреса преди две години, но не се класира дори в челната тройка. Тогава за председател беше избран Михаил Миков.

На предстоящия конгрес през май реалната конкуренция на Миков ще е депутатът от БСП Корнелия Нинова.

Кандидатурата си във вторник обяви и колегата ѝ Кирил Добрев, но се смята, че прави това с цел да привлече внимание върху лидерската битка и да се оттегли в полза на Нинова.

Целите на Георги Гергов са други – да изтъргува подкрепата, която успее да събере, за някакъв друг висш пост в партията.

Той се самоопредели като човека, който зная какви са проблемите на редовите членове на левицата, нещо което сегашната "шапка” на партията не знае.


По думите му най-голяма грешка на БСП е сформирането на кабинета „Орешарски”.”Как може да направим кабинет, в които премиер не е член на партията, а министрите са парашутисти, как може да позволиш да те яхне ДПС, това е генерална грешка”, коментира той.


Георги Гергов от години е почетен консул на Русия. Той за пореден път обяви, че е обиден от решението да се отнемат някои привилегии на консулите – червени номера и някои данъчни облекчения, защото той никога не е спекулирал с тези привилегии.

Аз по убеждение съм русофил, всичко правя с любов, каза в заключение председателят на пловдивската структура на БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?