Георги Гергов: "В момента се редят листи, не се вари боб"

Георги Гергов. Сн. БГНЕС

"В момента се редят листи, не се вари боб", "нормално е да има напрежение". Така председателят на БСП - Пловдив Георги Гергов описа ситуацията в партията, като категорично отрече да е имало кавги и бой в неговата организацията заради водача на листата. Гергов заяви в петък пред БНР, че той е предложил Георги Търновалийски да бъде първи в листата и омаловажи съпротивата на местни партийни активисти срещу тази кандидатура.

"Това са глупости, чак до кавги и до бой не се е стигнало, но си има дебати. И в момента се редят листи, не се вари боб. Особено когато се редят листи, няма начин да няма напрежение. Това е нормално и аз се радвам, че има дебат. Дебатът е едно, а това, че е имало бой са глупости. Медийни приказки, но не е така", коментира спорният бизнесмен.

Въпреки подписката на пловдивски социалисти, изпратена до централата на БСП в София, Гергов смята, че Търновалийски ще остане начело.

"Няма такива изгледи да бъде сменен водачът на листата, това е решение на Националния съвет, но в крайна сметка то си имаше гласуване и това гласуване беше 86 срещу 31 гласа, тъй че какво да коментираме, когато са гласували две трети за статуквото и за предложението на Националния съвет, а и не е органът на конференцията в Пловдив да решава кой ще води листата. Тъй че това е малко пресилено медийно", каза Георги Гергов пред БНР.

"Аз, председателят на партията, аз го предложих", заяви той по повод възмутените изказвания на съпартийците си, които по време на заседанието на градския съвет на БСП са задавали въпроса "Кой предложи Търновалийски" (по аналогия с най-болезнения въпрос от управлението на кабинета "Орешарски" – "Кой предложи Пеевски?").

"Aми защото преценявам, че в парламента трябва да пратим хора професионалисти, технократи и можещи хора, а не просто да се отдадем на емоция. Не съм еднолично решил, аз съм си казал мнението а решението еднолично го е взел Националният съвет, който знаете, че не е от един човек, а от 200 човека, тъй че еднолично никой не решава нищо в БСП. Разбира се, че всички имаме интерес да е Георги Търновалийски, защото той е доказал се специалист, в този момент в парламента трябва да попадат такива хора, това е моето мнение", аргументира си Георги Гергов.

Той каза, че Георги Търновалийски не е работил за негови фирми: "Не, не е работил в мои фирми, никога не сме имали такива близки отношения, за каквито говорите. А жена му, че работила в Пловдивския панаир, тя е работила и преди аз да вляза в Пловдивския панаир".

Гергов повтори, че ако неговият избраник не спечели, той ще поеме лична отговорност за това и на 11 октомври ще се състои вот на доверие към него. "Ако хората решат, ще ме снемат. Така трябва да бъде, всеки трябва да си носи отговорността. Аз имам интерес БСП да бие, нищо повече. Моите лични интереси мога сам да си ги защитавам“, заяви председателят на БСП – Пловдив.

Споделяне

Още по темата

Още от България