Георги Гергов вдига паметник на Незнайния войн в Пловдив

В Центъра на Пловдив ще бъде построен паметник на Незнайния войн с "вечен огън", съобщи в понеделник пред пловдивски медии председателят на градската организация на БСП и депутат от Коалиция за България Захари Георгиев. Монументът е по идея на инициативен комитет с председател почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, който се е ангажирал с осигуряване на финансирането за проекта. Бизнесменът е член на Националния съвет на БСП, вече мажоритарен собственик на Пловдивския панаир в съдружие с общината и стопанин на по-голямата част от историческия квартал Стария Пловдив.

Паметникът ще се издигне в северната част на Централния площад в града на тепетата пред сградата на известната от миналото "Руска книжарница", която днес е кафе-сладкарница.

"Този постамент трябва да е на видно място, където преминават много хора и на което могат да се провеждат тържествени церемонии с поклонение пред Незнайния войн, каквато е международната традиция при официални посещения на държавници. Пловдив като втори град в страната трябва да има такъв паметник", обясни Захари Георгиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?