Георги Гергов за уволненията в панаира: Не може да цъфтим в ръждясала държава

Георги Гергов за уволненията в панаира: Не може да цъфтим в ръждясала държава

"Всичко е нормално, направихме това, което трябваше да сторим по-рано. Просто се случи сега". Така лидерът на социалистите в Пловдив област Георги Гергов коментира съкращенията сред работещите в Международния панаир Пловдив, които текат от няколко седмици и които по различни оценки са между 60 и 100 души.

Пред журналисти в понеделник в градския съвет на БСП Гергов, който контролира мажоритарния пакет акции в панаира, отговори за първи път за съкращенията в дружеството, които обхващат не само служители на низови длъжности, но и дългогодишни специалисти в изложбения център.

"Всичко е в криза, съобразяваме се със ситуацията. Със събитията нищо не се променя - запазваме бройката им. Но не можем да обърнем Марица срещу течението. Няма как панаирът да цъфти и да грее, когато държавата е ръждясала, обясни вълната на съкращения в изложението Гергов, цитиран от сайта "Под тепето".

Бизнесменът препоръча държавният дял от 49.63% от панаира да не бъде продаден, каквито са огласените намерения на собственика на този дял.

"Нека тези 49 процента, които бяха отворени за продажба по времето на ГЕРБ, да останат в държавата. Не е редно панаирът да е 100 процента частен. И в Германия не е така. Аз не седя зад продажбата на въпросния държавен дял, нека е ясно. Те все още не са на борсата, а тази стъпка е още далече", заяви Гергов.

Запитан за слуховете за интерес към въпросните 49%, които се свързват предимно с кръга около Цветан Василев, той каза: "Информации всякакви се чуват, не мога да зная, ще видим кой ще внесе документи, ако тръгне тази процедура".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес