Георги Гергов закри Нова българска телевизия

Пловдивският бизнесмен и висш функционер в БСП Георги Гергов закри Нова българска телевизия.

В 15 часа в четвъртък сигналът на телевизията, който се предава по кабел, бе прекъснат и на екраните се изписа логото на медията.

За закриването първо бяха уведомени служителите в софийския офис на НБТ, а в ранния следобед - и пловдивските им колеги.

Нова българска телевизия стана собственост на фирми на бизнесмена Георги Гергов през 2007 година, когато той купи затъналата в дългове местна телевизия Евроком Пловдив от Георги Барбудев и смени името ѝ. Първоначално новият собственик обяви, че телевизията ще е медия на Пловдивския панаир, в който Гергов бе миноритарен собственик, а след това с поредица от юридически хватки стана мажоритарен, но заедно с Община Пловдив, която удобно му предостави всички лостове за управление в дружеството. Гергов смяташе да направи медийна група с телевизия, вестник, радио и сайт, която да се издържа от реклами от изложителите, но това си остана само намерение.

Със закриването на телевизията 45 нейни служители останаха без работа.

В началото на седмицата от панаира бяха съкратени 57 души. Преди това имаше и други съкращения. Сред служителите се говори, че това е поредната стъпка към ликвидиране на дружеството.

Не са тайна слабите финансови резултати на най-големия панаирен център в България и на Балканите. Поради лош мениджмънт изложителите не желаят да ползват услугите на панаирните площи, а и прекомерните им наеми прогониха и традиционните клиенти.

Държавата смята да се освободи от държавния дял (49.63% от акциите на дружеството), още повече, че в последните години тя не е получавала дивидент.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?