След като Рашидов обяви мнението му за определящо

Георги Господинов: Нов човек трябва да поеме Министерство на културата

Георги Господинов: Нов човек трябва да поеме Министерство на културата

Писателят Георги Господинов се включи в призива на интелектуалци и се обяви против назначението на Вежди Рашидов за министър на културата.

"Разбира се, че не зависи от мен, но моето мнение - да, мисля, че трябва нов човек да поеме Министерство на културата, по-скоро експерт, като Мартин Иванов от служебния кабинет. Това е личното ми мнение. И не е ли несериозно по такъв начин да се поставят нещата?", написа Господинов в профила си във "Фейсбук".

Реакцията му дойде, след като вчера министърът на културата Вежди Рашидов коментира, че не се притеснява от протестите на безизвестни интелектуалци. "Бих се притеснил, ако види сред противниците на избора му лица като Теодоси Спасов, Георги Господинов или Христо Мутафчиев", каза Рашидов.

Господинов уточни, че е отказал да стане министър на културата през юли и че пак ще откаже, ако го поканят.

Протестът срещу назначението на Вежди Рашидов за културен министър започна от "Фейсбук". Хората са недоволни от работата на Рашидов по време на предишния му мандат. По думите им, докато е бил начело на културното министерство, са закрити много регионални оркестри и театри в страната, а огромна сума пари е била отпусната от бюджета на ведомството за "Български Лувър"

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?