Георги Кадиев към Дъбов и компания: Заради вашето интригантство и задкулисие губим избори

Георги Кадиев

Преференциално избраният за депутат от БСП Георги Кадиев се възмути от "интригантството" на зам.-председателя на партията Димитър Дъбов и нападна цялото Изпълнително бюро на БСП, настоявайки за оставка на всичките му членове. Кадиев, който се изявява като вътрешна опозиция в партията, бе сложен на неизбираемото девето място в столичен район, но благодарение на преференциален вот в негова полза излезе на второ място и ще стане депутат.

Ето какво е написал Кадиев в четвъртък в страницата си във Фейсбук:

"Интригантството е от най-лошите черти на хората. Цитирам зам.председателя на БСП Димитър Дъбов в интервю за Стандарт: "Кадиев има добър семеен бизнес, казвам го в най-положителен план", и т.н., и т.н.

Другарю Дъбов, не ви е работа да се бъркате в семейството ми. Може да ви дразня, може да ви е страх от мен, може да съм всякакъв, но не се скрих от Шумен в Пловдив-област, когато не ме искаха там. Не се договарях задкулисно да съм водач някъде си, понеже съм много "ценен" кадър.

Останах си на 9 място и влязох в съвсем честна кампания, без купен, корпоративен или партиен вот.

5 880 души ми гласуваха лично доверие. Два пъти повече преференции, отколкото председателят на БСП и над десет пъти повече от вашите 476 в Пловдив-област. Много от тях са от хора, които иначе не биха дали гласа си на БСП. И всеки преференциален кандидат е направил това, всеки е допринесъл нещо. Това нещо да ви говори?

Заради това интригантство, заради постоянното ви местене от район в район, само да сте депутати, заради постоянното задкулисие и договорки, което ни сервирате, заради партийните аристократи, които никога не застават очи в очи с избирателя и винаги се крият на първите места в листите, заради абонираните за власт- ЗАТОВА ПОСТОЯННО ГУБИМ ИЗБОРИ.

Затова искам пълна, 100 %-а оставка на изпълнителното бюро. За да се научите какво е това отговорност при загубени избори. Направете го като морален акт. Животът нито почва, нито свършва с ИБ на БСП, НС на БСП или парламента.

Колкото по-бързо си тръгнете, толкова по-добре. И не се обръщайте назад. Казвам го в най-положителен план."

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?