Георги Кадиев призова за избори "2 в 1" през май догодина

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев призова в четвъртък за успокояване на обстановката чрез приемане на решение за избори през май, когато ще са и изборите за Европарламент.

"Ситуацията е извънредна, то е ясно, и всеки ден да идваш на работа също не е особено приятно, защото ние в края на краищата какво правим - ние просто идваме на работа. Всяка сутрин да ти викат "червен боклук”, "мафия” и т.н. не е приятно, но ние сме го приели, защото в края на краищата за това ни плащат, за да работим тук", каза Кадиев пред БНР.

"Това не може да продължава до безкрай. Мисля, че нервите са доста обтегнати и от двете страни, но не знам как ще завърши. Надявам се по някакъв нормален начин да завърши. Правилният компромис от тази ситуация е избори през май следващата година, като междувременно на Пламен Орешарски се даде правото да предложи нови министри, неполитически лица, по максимален начин да отдалечи правителството от политическите партии и да го направи истинско програмно правителство с ясната презумпция, че май месец отиваме на избори. Това е моето лично мнение, но не сме го обсъждали", каза още депутатът, станал известен с по-различното си мнение от официалното мнение на парламентарната група на партията си.

Споделяне

Още по темата

Още от България