Георги Лозанов бе единодушно преизбран за шеф на СЕМ

Георги Лозанов, сн. БГНЕС

Медийният експерт и преподавател в Софийския университет Георги Лозанов бе преизбран единодушно във вторник за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това ще пети мандат начело на СЕМ за Лозанов. По закон мандатът е една година.

Мандатите стават шест, ако се брои и краткият му престой като председател на бившия Национален съвет за радио и телевизия.

Всичките петима членове на СЕМ гласуваха "за", включително и Мария Стоянова, която миналата година се въздържа за кандидатурата на Лозанов. Тя заяви, че го подкрепя, защото той е човекът, който гарантира стабилността и устойчивостта на Съвета и неговите членове, предвид всички предизвикателства на политическата и медийна среда у нас.

"Усеща се едно приятелско говорене, което е много приятно, защото, независимо че мислим различно, не означава, че не можем да бъдем приятели", каза Лозанов, след като беше преизбран.

Той обобщи, че това е била много напрегната година, с много работа и то в конфликтна среда, но отбеляза, че СЕМ е успял да запази своята експертна независимост.

По думите му Съветът не може да бъде обвиняван, че през него се упражнява натиск върху медиите. "Съветът не е институция на властта", допълни Лозанов.

Споделяне

Още от България