Георги Марков: Йожеф Сайер се зарази с джендърство в Брюксел

"На Сайер 14 години му се е надула главата и рекъл да опитa"

Георги Марков, сн. БГНЕС

Йожеф Сайер се зарази с джендърство в Брюксел. До това съждение стигна депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков в събота.

Марков е известен със силните си симпатии както към българския премиер Бойко Борисов, така и към премиера на Унгария Виктор Орбан, който е изправен пред силен натиск, след като евродепутат от партията му ФИДЕС се оказа в епицентъра на гей скандал в Брюксел.

Йожеф Сайер призна, че е участвал в тайна сбирка в Брюксел, описана от белгийските медии като "оргия". В нея са участвали "25 голи мъже" и според организатора тя е била "Ковид фрий" (без спазване на противоепидемичните ограничения), в разрез със здравните правила. Заради скандал Сайер подаде оставка.

"Йожеф Сайер е от основателите на Фидес от 1988 г. Той е юрист, малко по-голям от Виктор. Той е един от хората, които правят партията Фидес. Женен и с голямо дете. Жена му не е коя да е - тя в момента е конституционен съдия в Унгария.  Това е грешка на Виктор Орбан и се надявам да си я поправи", каза Георги Марков пред БНТ.

"Сайер е от 2006 г. (в ЕП – бел.ред.) и този човечец се зарази. От сутрин до вечер 14 години слуша за джендър идеология, за гей бракове, за хомосексуални, бисексуални, трисексуални, многосексуални, транссексуални. Ми той се зарази, то прихваща. Затова - в Брюксел евродепутатите по един мандат. Приятел ми каза, че вече в кафенето на Европарламента са се чифтосали по двама. Зарази се човекът от джендър идеологията".

"Ама, приятел, ти нима не чу с какво почна сесията след изборите за Европарламента? Точно с Истанбулската конвенция. С какво завърши, бе, приятелче? Основното им лого на последното заседание беше македонско малцинство в България и отново джендър идеологията, гей браковете, пансексуалните и многосексуалните. На Сайер 14 години му се е надула главата и рекъл да опита", разясни Георги Марков пред водещия Георги Любенов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?