Георги Първанов: БСП е дама под чехъл на ДПС

"Правителството е слабо, с вързани ръце, решенията се взимат в партийните централи"

Снимка: БГНЕС

"Омръзна ми вече тази теза, че понеже сме различни, работим за ГЕРБ. Те пък са заедно с ДПС. БСП се превърна в една дама под чехъл."

Това обяви в неделя пред бТВ бившият президент Георги Първанов по повод обвиненията от ръководството на левицата, че активирането на движението му АБВ работи за победата на опозицията на евроизборите.

Първанов не пропусна да отправи и поредните критики към кабинета "Орешарски": "Дълго чакахме кабинетът да започне да работи, но това не стана. Правителството е слабо, с вързани ръце, решенията се взимат в партийните централи".

Според него евентуалната оставка на управляващите не е обвързана с резултатите от предстоящия на 25 май европейски вот, а от това как правителството върши своята работа: "Те могат дълго да удържат, но това няма да е полезно за държавата".

По повод номинирането на медийния магнат и народен представител от ДПС Делян Пеевски за кандидат за европейски депутат, Първанов коментира, че начинът, по който това е станало показва, че двете управляващи партии не се интересуват от мнението на хората.

"Не мога да се примиря с това, че една финансово-медийна империя разполага с цялата власт в държавната машина и не повече от трима души решават всичко", заяви бившият държавен глава. 

Той каза още, че не приема закачки от човек, който не се е явил на нито едни мажоритарни избори и е загубил седем като лидер на партия в отговор на думите на Сергей Станишев от събота, че на евроизборите ще стане ясно колко тежи Ивайло Калфин (водач на листата на АБВ – бел.ред.), когато БСП не стои зад него.

Помолен да избори пет различия между левицата и АБВ, Първанов заяви, че три от тях са по теми, които социалистите доскоро са подкрепяли – плоският данък, проектът "Белене" и борбата с безработицата. Останалите две пък били приоритети на АБВ – въвеждането на мажоритарен вот и съкращаване на партийните субсидии.

Споделяне

Още по темата

Още от Евроизбори 2014