Георги Пирински: Бизнесът се страхува от нов мандат на Борисов

Георги Пирински: Бизнесът се страхува от нов мандат на Борисов

"Изборът е между две политики. Бойко Борисов онзи ден много ясно заяви, че иска да продължи политиката на ГЕРБ от последните 3 години и половина. Сред фирмите и деловите среди има направо страх да не се повтори онази преса върху тях, която беше по време на неговото управление".

Това коментира в понеделник пред БНТ зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Георги Пирински по повод задаващите се предсрочни парламентарни избори.

По думите му настоящето правителство "си отива заради нарушеното партньорство на двете партии, които подкрепят кабинета. Така кабинетът не може да разчита на достатъчна сила, за да управлява".

"Резултатите след евроизборите явно са повлияли на решението на ДПС. Ясно е, че има редица влияния в политиката, които дават своето отражение", допълни той. По думите му двата съществени въпроса са не кога и как, а какво и кого избираме.

Според Пирински най-удачно е изборите да се проведат в края на септември. "Трябва вглеждане как се ръководи и от кого БСП. Трябва ни промяна", заяви още бившият председател на Народното събрание.

Споделяне

Още от България