Георги Попов твърди, че премиерът не го е питал за скандала със "СК Табак"

"Булгартабак холдинг" днес пусна кратко официално съобщение за вчерашната близо 50-минутна среща между изпълнителният директор на холдинга Георги Попов и премиерът Симеон Сакскобургготски. Според прессъобщението, на срещата е обсъдено "досегашното развитие на холдинга в светлината на подадените от кандидат-купувачите оферти за приватизация". На разговора станало дума за възможността след приватизацията "Булгартабак холдинг" да остане "българска компания с мултинационално участие", пише още в съобщението, без да е разяснено какво се разбира под това словосъчетание.

"Срещам се с много хора, цял ден това правя", заяви в характерния си стил и премиерът Симеон Сакскобургготски, помолен днес да коментира вчерашния си разговор с Георги Попов.

В интервю пред Дарик радио и самият Георги Попов отрича по време на срещата с премиера да е обсъждано обвинението към Попов в рекет, изложено от шефа на руската фирма "СК табак" в писмо до премиера Сакскобургготски преди месец. "СК табак" в консорциум с фирма на Майкъл Чорни е един от кандидатите за "Булгартабак".

От думите на Попов пред Дарик излиза, че заради наличието на "малко мозък" у министър-председателя, тази тема не се е обсъждала. На въпрос обсъждано ли е на срещата писмото на изпълнителния директор на "СК Табак" Гарегин Гевондян до Сакскобургготски, в което се обвинява Попов, че е поискал 500 хиляди долара подкуп, шефът на Булгартабак заявява буквално:" Мисля, че това е една такава тема, която на всички, които имат малко мозък, е ясно, че е пълна измислица и такива теми на сериозни срещи не се обсъждат".

Попов отрича и появилата се във в."Новинар" информация, че ще бъде уволнен. Според него състоянието на тютюневия холдинг се подобрява, след като през първите три месеца има намаление на продажбите, заради по-високия оборот през декември. Той бе резултат от очакваното от дистрибуторите повишаване на цените от 1 януари.

Сега всички фабрики работели нормално. Директорът по задграничните инвестиции Иво Тодоров бил в Русия, за да преговаря с дистрибуторите. Попов очаква в скоро време те да заработят по-интензивно. През следващата седмица представители на "Булгартабак холдинг" ще бъдат в Украйна, където отново ще се преговаря за дистибуцията на български цигари.

Георги Попов заявява, че няма официална информация за кандидатите, подали оферти за холдинга. Според него, ако е вярна изнесената в пресата информация за това, че сред кандидатите не са фирми като "Филип Морис" и "Бритиш Американ Тобако", то това намалява стойността на целия процес.

Изпълнителният директор на холдинга се надявал на участието на такива фирми в наддаването. По думите му, сред подалите оферти обаче имало и кандидати, които "не биха били лоши инвеститори".

Споделяне

Още от Бизнес