Георги Събев става зам.-министър на земеделието

Георги Събев става зам.-министър на земеделието

Георги Събев е назначен от премиера Стефан Янев за заместник министър на земеделието. Това е четвъртият заместник на аграрния министър Христо Бозуков. До момента същият пост заемат Атанас Добрев, Явор Гечев, Крум Недялков.

Георги Събев e роден през 1986 г. в гр. Ямбол. Завършва висшето си образование по специалността "Международен бизнес" в Университета по приложни науки - Тампере, Финландия. Магистър по икономика от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Преминал е обучения за повишаване на квалификацията по правната рамка на ЕС, устойчиво развитие и законодателство на ЕС по околна среда.

През 2007 г. започва своята кариера като сътрудник на българското търговско аташе за Северна Европа с ресор Финландия. В периода 2010-2012 г. работи в отдел "Локализация" в Телекомуникационната компания Nokia.

През 2012 г. се присъединява към Европейския парламент в Брюксел, Белгия. От 2014 г. е съветник по Земеделие и развитие на селските региони, а от 2019 г. и по Рибарство. Притежава специфичен опит в областта на Общата селскостопанска политика, европейски схеми за качество, развитие на селските региони, рибарство и аквакултури, биологично разнообразие, международни споразумения на Европейския съюз и др.

Владее: английски, немски, нидерландски, фински, руски, хърватски, френски. Ползва и шведски.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?