Кандидат-депутатските листи ще бъдат обявени след 20 август

ГЕРБ атакува парламента сама, но оставя вратичка за коалиции след изборите

Цветанов призова служебния вътрешен министър да махне огражденията около парламента

Елен Герджиков, Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова (от ляво на дясно)

Както винаги досега на парламентарни избори, така и този път, ГЕРБ ще се яви самостоятелно на предсрочния вот на 5 октомври, но оставя отворена вратата за коалиции при формирането на нов кабинет след изборите, ако е необходимо. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново оглавява Националния предизборен щаб. Негови заместници ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов.

Партията на Бойко Борисов открива предизборната си кампания ден след Съединението на България – на 7 септември в "спортното бижу" зала "Арена Аремеец" с лозунга "Стабилна България – Време е".

Този път ГЕРБ ще заложи на позитивна и обективна кампания, "лице в лице" с избирателите, без черен пиар, тролове, компромати и псевдосоциолози, заяви Елен Герджиков, който се занимава с маркетинга и анализа в предизборния щабна ГЕРБ и е председател на Столичния общински съвет.

Кандидат-депутатските листи на партията ще бъдат обявени след 20 август, каза Цветанов.

Управленската програма на ГЕРБ ще бъде представена в началото на септември.

Без черен пиар, но с разграничаване на отговорно от безотговорно управление

След безотговорното управление и хаоса в последната една година, се нуждаем от слоган, който да ни обедини, за това избрахме  "Стабилна България - Време е!", каза Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще заложи на "обективна и реалистична кампания", както и на позитивизма.

"Разбира се, трябва да направим ясно разграничение между отговорното и безотговорно управление, което бе демонстрирано в последната година от БСП, ДПС и "Атака". Хаосът трябва да бъде преустановен", каза Цветанов.

По думите му основен акцент на кампанията ще бъде "лице в лице" и нямало да залагат на популизма, който наблюдавали при опонентите си.

"Да заменим безотговорността с отговорност. Време е задкулисието да бъде заменено с откритост, безхаберието да бъде заменено с експертиза. Време е хаосът да бъде заменен със стабилност, крайно необходима в тази ситуация", призова Елен Герджиков.

Сами на изборите, но в коалиция при нужда след тях

"Противно на всички тези внушения за коалиция и коалиционна политика в предизборната политика, ние ще заложим на самостоятелно участие в изборите. Готови сме на диалог, ще се нуждаем и от останалите парламентарно представени партии в българския парламент, които да подкрепят политиките, които са цел за всяка демократична партия, която ще участва в бъдещето управление", каза Цветан Цветанов.

Той не пропусна да припомни, че ГЕРБ са побеждавали на всички избори досега и отбеляза, че е било истинско удоволствие да имат насреща си БСП с лидер като Сергей Станишев, който са победили и като лидер на ПЕС.

"Новото ни предизвикателство е Михаил Миков. Това, което можем да постигнем е да увеличим разликата между БСП и ГЕРБ", размечта се Цветанов.

За целта ГЕРБ ще разчита на всички българи и висока избирателна активност. "Това е единственият инструмент срещу купуването на гласове. Ще направим всичко възможно тези избори да са честни. Досегашното управление остави много тежки проблеми за разрешаване във всички сфери", каза Цветанов.

Служебният вътрешен министър да махне загражденията около парламента

Шефът на предизборният щаб на ГЕРБ призова бъдещия служебен вътрешен министър да махне огражденията около парламента и да осигури провеждането на "честни избори".

"Нека първата задача, която да реализира министърът на вътрешните работи да бъде, да премахне загражденията около българския парламент, които не кореспондират с демократичните устои на едно демократично общество", каза Цветан Цветанов.

Той апелира още служебният вътрешен министър да "осигури такава организация (б.р. на изборите), че да не се налага сградата на народа – парламентът, да бъде ограден с полиция и народните избраници да влизат на работа през полицейски кордон".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво правителство е добре да има сега?