ГЕРБ без кризисен план при оттегляне на подкрепата на Патриотичния фронт

ГЕРБ без кризисен план при оттегляне на подкрепата на Патриотичния фронт

В ГЕРБ не е обсъждан кризисен план в случай, че Патриотичният фронт оттегли подкрепата си. Това обяви  Димитър Главчев, заместник-председател на парламента от управляващите, пред БНТ.

ГЕРБ ще търси широка подкрепа при решаването на важните за обществото въпроси, повтори Главчев позицията на партията.

Според него по-важен е характерът на мнозинството, който се е формирал, а не противоречията. В новия парламент има единство в многообразието, което отразява обществените нагласи, смята Главчев. По думите му в името на решаването на големи проблеми такива противоречия трябва да бъдат преглъщани.

Патриотичният фронт заплаши да оттегли подкрепата си за правителството заради назначенията на заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и на новия областен управител на София Веселин Пенев, които бях предложени от НПСД, която е част от Реформаторския блок. Според патриотите НПСД са протурска партия.

В същото време обаче дейци на културата и изкуството се обявиха против избора на архонт Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии. По този повод Главчев обясни, че отговорността за това е на съответната политическа сила, която го е посочила. Слави Бинев е от Патриотичния фронт.

Споделяне

Още по темата

Още от България