ГЕРБ: България става все по-добро място за живот

"Ние обичаме 100% от българския народ", обяви партията в хвалебствена самооценка за 11-та си годишнина

ГЕРБ: България става все по-добро място за живот

България става все по-добро място за живот, където децата ще имат по-добър живот от този на родителите си, заявява партия ГЕРБ в поздравителен адрес по случай 11-годишнината от основаването си.

"Основавайки партията на 3 декември 2006 година, си поставихме за цел да сложим край на безпринципното управление на България", декларира партията и допълва, че успешно изпълнила целта си да обедини гражданите и възстанови доверието им в държавата, както и доверието на ЕС към България.

"Тогава взехме решение, което се оказа изключително правилно и ни помага и до днес – да се явяваме самостоятелно на всички избори и винаги да се стремим да управляваме сами. А ако гласовете на гражданите са такива, че се налага да участваме в коалиционно управление, да го правим единствено с партии в център-дясно и след подробно разписано коалиционно споразумение. Това укрепи доверието към нас и хората знаят, че когато управлява ГЕРБ е ясно кой носи отговорността за България", се казва в поздравителния адрес, подписан от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и от неговите партийни заместници Йорданка Фандъкова – кмет на София, Димитър Николов – кмет на Бургас , Цветан Цветанов – зам.-председател на ГЕРБ.

"Заради нашата принципност, откритост и отговорност, успявахме да спечелим почти всички избори през последните 11 години. За този период допуснахме само една сериозна загуба, но тя ни отрезви и ни направи по-силни", посочват от ГЕРБ.

Партията отчита, че спрямо годината на учредяването ѝ Брутният вътрешен продукт на България вече се удвои: "Основната заслуга за това е на ГЕРБ, защото двете тройни коалиции, доминирани от БСП, ни оставяха кризи, растящи дефицити, задълбочаващи се дългове, изхарчен резерв, спрени еврофондове, намалени кредитни рейтинги, икономически спад и международна изолация. Обратно – и при трите си правителства, ГЕРБ носи на България стабилност, балансирани бюджети, намаляване на дълга, увеличаване на фискалния резерв, работещи еврофондове, повишаване на кредитните рейтинги, икономически растеж и уважение сред международните партньори".

Всичко това е използвано за "повишаване на качеството на живот на хората", изтъкват от ГЕРБ и изброяват строителството на магистрали, пътища, жп-линии, пречиствателни станции, водни съоръжения, канализации и депа за отпадъци.

По-нататък управляващата партия отчита: "Във външнополитически план ГЕРБ изгради доверие сред нашите съюзници, въз основа на което България се превърна както в лидер и крепител на стабилността на Балканите, така и във важен фактор при взимането на решения за бъдещето на Европа в Брюксел."

"Днес, 11 години след началото, продължаваме борбата за европейското развитие на България. Колкото и невероятно да изглежда, близо 11 години след присъединяването ни към Европейския съюз, в България има сили, които искат отново да ни тласнат в други посоки и по други пътища. През последното десетилетие ГЕРБ е единственият гарант, че бъдещето на децата ни ще бъде европейско. И ние ще продължаваме да го отстояваме, независимо какво ще ни струва това. Въпреки всички конспирации и саботажи от страна на опонентите ни, правителството ни ще запази стабилността в държавата. Ще го правим не заради председателството на ЕС, а заради българите. Защото ние обичаме 100% от българския народ и работим за доброто на всички", завява ГЕРБ в поздравителния си адрес, който продължава с думите: "Помнете, че критериите към нас са по-високи. И обществото, и медиите, и чуждестранните ни партньори очакват от нас да бъдем еталон за морал и професионализъм. Това е високата летва, която сами си поставихме и ще поддържаме и занапред. Така че не се отпускайте и се пазете от всичко порочно, защото грешките няма да се толерират."

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?