ГЕРБ дари 10 000 лева на фермер, чието стадо било нападнато от вълци

Управляващата партия ГЕРБ, която се закани в първия ден от новия политически сезон, да развърже кесията и да увеличава доходите, ден след това дари пари на фермер, чието стадо е било нападнато от вълци миналия месец.

Година преди изборите за Народното събрание областният координатор на ГЕРБ и кмет на Смолян Николай Мелемов връчи в сряда дарение от 10 000 лв. на фермера Красимир Демирев.

 

Неговото стадо бе нападнато през август от глутница вълци край рудоземското село Поляна. Дарението е предоставено от парламентарната група и от евродепутатите от ГЕРБ.

 

Красимир Демирев благодари за жеста и заяви, че получава тази помощ след съдействие от вицепремиера Цветан Цветанов. Не стана ясно как Цветанов е съдействал за обезщетяването на осиротялия откъм овце фермер, по думите на Демирев обаче със сумата ще купи нови животни, за да попълни стадото си.

 

Над 60 овце бяха убити при нападението на глутницата върху кошарата край с. Поляна.

 

Животновъдът не получи обезщетение за щетите от хищниците, тъй като МОСВ компенсира стопаните само в случаи на нападения от мечки. Фермерът обясни, че без дарените 10 000 лв. би бил принуден да закрие фермата и да прекрати дейността си, за да покрие кредитите, с които е купено стадото.

 

След благородната намеса на ГЕРБ и лично на вътрешния министър овчият въпрос в село Поляна е разрешен.  

Споделяне

Още от България