ГЕРБ едва намери кой да стане депутат на мястото на Добрев

Делян Добрев. Сн. БГНЕС

Вече две седмици няма нов депутат на мястото на подалия оставка Делян Добрев от ГЕРБ. Четирима, които са след него в листата от Хасково, са отказали да станат народни представители.

Това са бившият зам.-областен управител на Хасково Валентин Ангелов, настоящият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, държавният Ангел Кунчев и директорът на Националния исторически музей (НИМ) Бони Петрунова. Всички те са изпратили до ЦИК заявление, че не искат да стават депутати. Повечето от тях са се отказали заради позициите, които заемат в момента.

Сега от ГЕРБ чакат петия след Добрев - зам.-председателя на Общинския съвет в Хасково Митко Полихронов, да каже дали иска да заеме мястото в парламента. "Най-вероятно той ще стане депутат", коментираха от най-голямата партия пред Mediapool.

Полихронов е и собственик на транспортна фирма за автобусни превози и за продажба на нови автомобили.

Ако все пак и той се откаже - следващия в листата е инж. Деян Иванов. Да се стигне и до него обаче изглежда малко вероятно, твърдят от ГЕРБ.

Втората оставка на Добрев

В началото на април Добрев подаде оставка за втори път в рамките на това Народно събрание, но този път тя беше приета. Прчината бяха имотните скандали във властта. До това се е стигнало след публикация на "Биволъ", от която се разбира, че приближени до него са пазарували апартаменти в София на ниски цени.

Става дума за същите хора, които преди две години той определи като "дрийм тийм" от назначения в хасковската община. Това бе разгарът на скандала "Кумгейт", след който Добрев подаде оставка, но впоследствие структури на партията започнаха да излизат с позиции в негова подкрепа и в крайна сметка той оттегли оставката, след като тя беше отхвърлена от пленарната зала. Конституционния съд (КС) обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание да приеме оставката, която вече беше оттеглена. 

Споделяне

Още по темата

Още от България