ГЕРБ гони от листите си регистрираните като "безработни" ексдепутати

Регистриралите се като безработни на Трудовата борса вече бивши народни представители от ГЕРБ няма да намерят места в кандидат-депутатските листи на партията за следващия парламент. Това съобщиха пред Mediapool източници от ГЕРБ в четвъртък по повод информацията във в. "Труд" за новорегистриралите в бюрата по труда.

Очевидно те не са си губили времето и веднага след официалното разпускане на Народното събрание на 15 март са побързали да си осигурят обезщетения като безработни. На тях им се полага максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата. Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

 

Депутат от ГЕРБ, пожелал анонимност, съобщи, че ръководството на партията е посъветвало повечето бивши народни представители да се регистрират в бюрата по труда, за да имат законни доходи по време на предизборната кампания, съобщава още "Труд".

 

Така на практика държавата ще плаща на тези активисти, докато работят за ГЕРБ. Бившите депутати Величка Шопова и Зоя Георгиева вчера събраха очите на безработните, като чакаха заедно с тях на опашка, за да се регистрират в бюрото по труда на ул. “Чернишевски” 11 в Пловдив. Освен тях като безработни са се регистрирали и Вяра Петрова, Лили Боянова и Румен Данев.

От ръководството на ГЕРБ заявиха пред Mediapool, че не е имало такъв призив или съвет към парламентарната група. "Напротив – тези хора няма да намерят място в листите ни за народни представители, тъй като злепоставят партията", обясниха от ГЕРБ.

 

Иновативната практика, с която дори след края на мандата си, парламентаристите продължават да получават държавни пари, е подета и от колегите им от БСП и ДПС.

 

Пред "Труд" Румен Такоров от БСП признава, че ще се нареди на опашката в бюрото по труда в понеделник. Дотогава ще се консултира с юристи дали му се пази мястото като зам.-кмет на Търговище.

 

Ердоан Ахмедов от ДПС е в същия казус като Такоров. Ако не се върне като заместник-кмет на Омуртаг ще се запише на борсата.

Захари Георгиев от Коалиция за България също се е регистрирал в бюро по труда в Пловдив, издадоха негови съпартийци. Той е инженер. Не беше открит за коментар. Затова пък Тунджай Наимов от ДПС обяви, че ще се впише в армията на безработните в четвъртък.

 

 

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?