ГЕРБ и ОП се разбрали да не създават впечатление за напрежение помежду им

ГЕРБ и ОП се разбрали да не създават впечатление за напрежение помежду им

Ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти" (ОП) са решили с консенсус да бъдат отговорни при изразяване на лично мнение, за де не се създава впечатление за противоречия между тях. За това информира председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов във вторник след съвместното заседание, на което е присъствал и вицепремиерът Валери Симеонов.

Именно изяви на Симеонов – като безпрецедентната декларация на партията му НФСБ срещу зам.-председателката на "Зелените" в Европейския парламент Ска Келер – предизвика скандал в Брюксел и искане на обяснение от страна на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Българското правителство съобщи официално, че се разграничава от позицията на вицепремиера си.

Валери Симеонов напоследък алармира и за напрежение в коалицията "Обединени патриоти", по-точно между неговата партия на ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов заради агресивното медийно поведение на последната. Симеонов заяви в понеделник, че парламентарната група на "Обединени патриоти", чийто шеф е Волен Сидеров, не се е събирала от доста време насам.

От изказването на Цветанов се разбра също, че предстои заседание на политическия съвет на управляващата коалиция, на което ще бъдат обсъдени две теми, по които не е постигнат консенсус, но отказа да каже кои са.

Споделяне

Още от България