ГЕРБ иска оставката на кмета на Батак заради дело и поръчки "в разрез с морала"

Петър Паунов

Местната структура на ГЕРБ в Батак ще поиска оставката на кмета на града Петър Паунов (БСП), съобщиха от пресцентъра на партията в четвъртък. Искането ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет в петък.

Повод е обвинителният акт срещу Паунов, който прокуратурата внесе преди дни. Кметът ще бъде съден за превишаване на права при продажба на част от държавен имот край язовир "Батак". Имотът е продаден за 2400 лева, след като собствеността му е била променена от държавна на общинска.

В мотивите си за искането на оставката на кмета ГЕРБ ще посочи още и обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина му - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма "Престиж - Паунов" ЕООД.

От ГЕРБ - Батак, посочват, че ще искат оставката на Паунов за уронване на престижа и доброто име на общината в резултат на тази сделка. Председателят на групата на ГЕРБ в общинския съвет Атанас Коларов заяви, че решението за промяна на собствеността на имота е взето на последното заседание на съвета в предишния мандат на кмета. Настоящият общински съвет впоследствие е отменил решението като незаконосъобразно, но въпреки това продажбата е осъществена.

Споделяне

Още от България