ГЕРБ иска Станишев да се разграничи от запаления еврофлаг на 9 май

БСП и Сергей Станишев опровергават претенциите си за нова Европа с мълчанието си за изгорения пред паметника на Съветската армия флаг на ЕС. Така позиция изказаха в понеделник от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
 
След честванията на БСП пред паметника по случая Деня на победата - 9 май, във Фейсбук се появиха снимки, на които се вижда как двама души палят европейското знаме, на фона на плакат с надпис "69 г. от победата над фашизма във Великата отечествена война".

На пресконференция ГЕРБ осъдиха тази проява и изразиха остро несъгласие с всички антиевропейски прояви, особено по време на кампанията за евроизборите.

Румяна Бъчварова и Димитър Главчев показаха пред медиите снимки от социалната мрежа, на които се вижда поругаването на флага.

"До този момент няма официална реакция от страна на БСП или от техните кандидати за европейски депутати. Това е изключително тревожен инцидент. Не можем да си позволим да се заявяват антиевропейски позиции", подчерта Бъчварова.

По думите ѝ снимките показват, че самият Станишев е бил пред паметника, когато това е станало. Според съобщения в медиите обаче той си е бил тръгнал.

Настояваме председателят на ПЕС и лидер на БСП да излезе и да се извини публично за позорните действия на представители на социалистическата партия, заявиха в официална позиция от ГЕРБ.

От партията на Бойко Борисов призоваха и всички участници в изборите на 25 май категорично да се разграничат и обявиха, че ще изпратят изпратят писмо до останалите партии и кандидати за евродепутати с призив да изразят позиция.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014