ГЕРБ изключи партиен член, наемал хиляди декари пасища, без да има животни

ГЕРБ изключи партиен член, наемал хиляди декари пасища, без да има животни

ГЕРБ прекрати членството на Радослав Йовков за уронване на престижа на партията, съобщи премиерът Бойко Борисов на Фейсбук страницата си във вторник. "При участието ми в бТВ, след зрителски сигнал, поех ангажимент да проверя случай в Копривщица за човек, който се представял за общински ръководител на ГЕРБ и получавал субсидии за пасища, без да има животни. След извършена проверка, днес Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на Радослав Любчов Йовков с Решение № 99-00-ГИК-093 от 26 май”, написа Борисов.

Според закона пасища се отдават само на стопани с животни, но миналата година община Копривщица решава, че земи за паша могат да се отдават дори само при инвестиционно намерение. Така местният лидер на ГЕРБ получава земите срещу разрешение за строеж на ферма за кози, според проверка на телевизията.

От ГЕРБ завявиха, че Радослав Любчов Йовков никога не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на ПП ГЕРБ – Копривщица, включително и "общински ръководител“, за какъвто сам се е представял. Общинският ръководител на ГЕРБ в Копривщица е Генчо Дойчев Герданов, уточняват от партията и допълват: "Всички опити на Радослав Йовков да се представя за ръководен служител от ПП ГЕРБ са група манипулация и опит за заблуда на трети лица или организации".

Споделяне

Още от Бизнес

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?