ГЕРБ направи регистър за фалшивите новини на БСП във Фейсбук

ГЕРБ направи регистър за фалшивите новини на БСП във Фейсбук

Ден след като от ГЕРБ съобщиха, че ще правят регистър на фалшивите новини, изричани от БСП, партията стартира инициативата си в социалната мрежа Фейсбук Страницата, наречена "FAKE News - регистър на фалшивите новини"  е активна от понеделник. До следобед на нея бяха поместени десетина материала.

ГЕРБ са избрали подхода да публикуват изказвания на различни депутати от левицата, поместени в различни медии. Към линковете има кратък коментар. Под прицела на ГЕРБ засега попадат думи на Корнелия Нинова, Елена Йончева, Александър Симов, Таско Ерменков и прочие.


Например твърдението от страна на Ерменков, че шефът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров е втори братовчед на премиера Бойко Борисов са коментирани така: "FAKE NEWS: Ахмакът Таско със сензационни разкрития за втори братовчеди, шурулинки и лелинчовци. И ние не казваме че Таско е малоумен, но го предизвикваме да отрече. Лъжа!"


Думите на Корнелия Нинова "Изводът от разсекретената стенограма за КТБ е, че Бойко Борисов е целял единствено смяната на кабинета "Орешарски" също за коментирани от ГЕРБ. "FAKE NEWS: КТБ "падна" при правителството на Орешарски с мандат на БСП, а парите на вложителите бяха платени от ФГВ със заем от правителството на ГЕРБ. Лъжа!", твърди страницата, чиито автори не са посочени в нея.

В информацията на страницата е публикувано само следното описание: "Разобличаваме лъжци, измамници и обикновени глупаци".

От пресцентъра на ГЕРБ не коменкираха пред Mediapool кой поема отговорност за съдържанието на фейсбук-публикациите. Не е ясно кой пише от името на групата, но права щели да имат различни хора. "Нямаме екип, могат и депутати да публикуват, може който получи права", казаха от ГЕРБ без да дадат повече подробности. До момента от партията не публикуват данни, с които да оборват твърденията на левицата, а само кратки коментари, които звучат шаблонно и лозунгарски, както и изобличените изказвания на социалистите.

Идеята била групата да не бъде само за БСП-лъжи, а в нея "всякакви граждани да публикуват фалшиви новини", разказа още от ГЕРБ. И все пак акцентираха, че тяхната цел била да се разобличава БСП.

Споделяне

Още от България