ГЕРБ няма да подкрепи никакви промени в изборното законодателство

ГЕРБ няма да подкрепи никакви промени в изборното законодателство

ГЕРБ няма да подкрепи нито едно предложение за промяна на изборното законодателство, което се прави в момента в Народното събрание, обяви в Хасково в сряда заместник-председателят на партията и председател на националния ѝ предизборен щаб Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

"Ние имаме принципи, които трябва да бъдат спазвани - не е нормално, когато предстои редовен национален избор, ти да променяш условията за участие в "12 без 5", смята Цветанов.

По думите му "има дефицити, които ние сме отчели в сегашния изборен кодекс", но след приключване на изборите за местна власт ще се направи правен анализ. След обсъждане законодателството би могло да бъде променено за други национални избори, които са достатъчно отдалечени от датата на провеждането им, каза Цветанов.

Той представи кандидатите на ГЕРБ за кмет на общините в Хасковска област. В Хасково партията издига кандидатурата на Добри Беливанов, който сега е областен управител. По думите на Цветан Цветанов според резултатите от социологически изследвания Беливанов получава обществена подкрепа от симпатизанти и членове на всички политически партии в района.

За нов мандат ще се състезават досегашните кметове на Димитровград, Ивайловград, Любимец и Сименовоград - Иво Димов, Диана Овчарова, Анастас Анастасов и Пейчо Стайков.

ГЕРБ издига свои кандидати в общините Харманли, Минерални бани, Стамболово и Тополовград - Мария Киркова, Петър Петров, Гочо Гогов и Васил Сяров. В община Маджарово партията ще подкрепи кандидатурата на досегашния независим кмет Милко Армутлиев.

Все още няма решение кой ще е кандидат-кмет в община Свиленград.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?