ГЕРБ обеща ревизия на висши назначения и закони

ГЕРБ обеща ревизия на висши назначения и закони

Пълна ревизия на гласуваните в четвъртък мандатни назначения на шефове на регулаторни комисии, техни заместници и членове, ще направи правителството на ГЕРБ след изборите. Това се закани председателят на партията Цветан Цветанов, който бе в Русе в петък като част от предизборната обиколка на ГЕРБ. Той обеща да се изготви и пълен правен анализ на приетите от парламента в последните два-три месеца закони, за да може те да бъдат променени в полза на обществото и за развиете на страната, допълни Цветанов.

За отстраняване на новоизбраните шефове на Националния осигурителен институт и Комисията за финансов надзор, на преназначения председател на КЗК и нови и предоставени нови мандати на стари зам.-шефове и членове на държавните органи, се обяви още в пленарна зала и лидерът на “Ред, законност и справедливост“ Яне Янев.

Цветанов коментира, че вчера са направени назначения само с цел да се гарантират длъжности на лица, близки до управляващите. Това е недопустимо в края на едно правителство, чието обществено одобрение е под "санитарния минимум", и те залагат бъдеща конфронтация, каза Цветанов.

Според него нищо не е налагало и последните драстични кардинални промени в българското законодателство. Правният анализ от ГЕРБ на законите трябва да създаде основа за тяхната промяна и за ново законодателство, което да служи за реформа и за развитие на държавата, коментира Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България