ГЕРБ обмисля да премести петъчния парламентарен контрол във вторник

ГЕРБ обмисля да премести петъчния парламентарен контрол във вторник и така последният работен ден на депутатите да се освободи. По този начин работната седмица на народните представители ще започва във вторник и ще приключва в четвъртък. Аргументът е да имат повече време за посещения в избирателните си райони и онези, които не са от София, да се прибират по-навреме по родните си места.

Представители на ГЕРБ коментираха в петък пред Mediapool, че през тази седмица са сондирали мнения с останалите парламентарни групи. По думите им партиите, подкрепящи ГЕРБ, били склонни да подкрепят.

Във вторник обикновено се провеждат заседанията на парламентарните групи преди старта на работната седмица в НС. Парламентарният контрол ще е изтеглен преди това.

От ГЕРБ посочват, че по този начин работната седмица на народните представители не се скъсява, тъй като вместо в петък те ще работят целия вторник. За да се реализира промяната, трябва да бъде коригиран правилникът на НС, в който е записано, че пленарни заседания се провеждат от сряда до петък. Извънредни заседания може да има и във вторник, но след гласувано решение.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?